WINTER IS OP KOMST!!!
Vergeet niet uw vorstgevoelige planten te beschermen.
Enkele tips: 

BUXUS in potten kunnen bij langdurige, strenge vorst in de problemen komen. Zet ze in dat geval dicht bij elkaar en pak de potten goed in met bijvoorbeeld noppenfolie. Zorg wel steeds voor wat verluchting, dat voorkomt verrotting en schimmelvorming.

ROZEN zijn bij strenge vorst kwetsbaar aan het entpunt. Bij stamrozen zit het entpunt boven aan de stam. U kunt het beschermen door er een bosje stro of een lap jute omheen te binden. Het geheel afschermen met een beschermhoes. 

ZUIDERSE KUIPPLANTEN, zoals oleander, bougainvillea, keukenlaurier, ... kunnen geen vorst verdragen. Zet ze vanaf de eerste nachtvorst op hun overwinteringsplaats. De beste overwinteringstemperatuur is tussen 5 en 10°C. De ruimte moet luchtig zijn en niet al te donker. 
 
OLIJFBOOM: de Olea kan een minimum-temperatuur aan van -10°C. Hij hoeft normaal gezien weinig bescherming, MAAR wanneer het langdurig koud is, is het toch aangeraden om hem een minimum bescherming te geven, een riet- of heidemat rond de stam/kruin en wat bladeren of stro op de bodem zouden voldoende moeten zijn.

 Het inpakken van planten gebeurt in feite alleen op korte termijn. Het materiaal dat men gebruikt moet luchtig zijn, de plant moet kunnen ademen en er mag zeker geen broei optreden. Wanneer het wat warmer wordt, verwijder dan tijdelijk het inpakmateriaal, zo kan de plant ademen en eventueel vocht dat er toch ingeslopen is, opdrogen.
Materialen verkrijgbaar in ons tuincentrum. Vraag zeker advies aan één van onze medewerkers.16  januari  2019