Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloembollen : planttips

Wil ook jij al vroeg in het voorjaar kunnen genieten van een kleurrijk bloementapijt in eigen tuin ? Dan is het najaar hèt moment om bloembollen te planten. In het voorjaar kan je zomerbloeiende bollen planten. Er zijn namelijk 2 soorten bloembollen :

  • Voorjaarsbloeiende bollen: sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, blauwe druifjes, tulpen,... Deze plant je in het najaar (september-november) en vóór de eerste vorst.
  • Zomerbloeiende bollen : anemonen, begonia’s, calla’s, dahlia’s, gladiolen en lelies zijn de meest gekende. Deze soort bolgewassen plant je in het voorjaar.

BEKIJK hier ons assortiment bloembollen.

WAAR bloembollen planten?

Bloembollen kan je op verschillende manieren planten: onder een loofboom, tussen vaste planten in een bloemenperk, verschillende bloembollen door elkaar gemengd voor een kleurrijke border, in het gazon of in een bloempot. Zelfs een bloembollenlasagne in pot is mogelijk. Voor een natuurlijk ogend resultaat, laat je de bloembollen verspreid op de grond vallen en plant je ze uit waar ze neervallen.

HOE bloembollen planten?

  1. Maak de grond eerst goed los en vermeng deze met Erica Garden universele potgrond.
  2. Maak een gat, ongeveer twee keer zo diep als de bol groot is of gebruik een speciale bloembollenplanter van bv. Polet.
  3. Leg de bloembol erin (steeds met de punt naar boven) en maak het gat weer dicht met aarde.
  4. Geef na de aanplanting water.
  5. Na enkele maanden wachten geniet je volop van de kleurenpracht van je geplante bloembollen !