Overslaan en naar de inhoud gaan

De mooiste winterbloeiers

Kan jouw ingeslapen wintertuin ook wel wat kleur gebruiken ? Wacht dan niet tot het voorjaar. Met deze winterwinnaars fleur je je tuin meteen op !

Dit zijn onze favoriete winterbloeiers :

Hamamelis (toverhazelaar) : Op de kale takken van de Hamamelis verschijnen vanaf december al geurige bloemen. De meest gekende toverhazelaar heeft gele bloemen, maar er zijn ook oranje en vuurrode varianten.

Helleborus orientalis (kerstroos) : De bloemen van de Helleborus zien er kwetsbaar uit, maar ze weerstaan goed vriestemperaturen. Ze bloeien van december tot in het voorjaar. Beschikbaar in verschillende kleuren van roomwit, over roze tot paars en zelfs zwart.

Jasminum nudiflorum (winterjasmijn) : Dè winterbloeiende klimplant bij uitstek. Tussen december en maart fleuren de botergele bloempjes jouw gevel op en dit tot wel 3m hoog.

Mahonia (druifstruik) : Groenblijvende heester met blaadjes die op hulst lijken en gele geurige bloemen vanaf december.

Prunus subh. ‘Autumnalis’ (wintersierkers) : Stel je een boom met een wolk van witte of lichtroze bloesems voor, maar dan in hartje winter. Dat is de Prunus subh. ‘Autumnalis’, die vanaf de herfst tot het voorjaar bloeit.

Viburnum tinus (sneeuwbal) : Groenblijvende winterbloeiende heester met witte of witroze bloemen. Bloeit de hele winter door. Een aanwinst voor je border of terras.