Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerstammigen

Bij een boom denk je automatisch aan een traditionele hoogstamboom met één enkele stam. Deze is deaal langs wegen en in grote tuinen of parken, maar minder geschikt in onze steeds kleiner wordende tuinen.

Een kleiner blijvende meerstammige boom kan dan een ideaal compromis zijn : het is namelijk de perfecte combinatie tussen boom en heester.

 

De voordelen op een rijtje

Meerstammige bomen worden doorgaans zo opgekweekt dat er meerdere stammen dichter bij de grond ontstaan. Dit heeft esthetisch zo zijn voordelen. De meerstammige boom oogt hierdoor natuurlijk en zijn prachtige kenmerken komen beter tot hun recht. Denk maar aan een uitbundige bloei, kleurrijke bessen, een decoratieve schors, een grillige vorm, een prachtige herfstverkleuring enz. Met een meerstammige kan je transparantie, lucht, structuur en geweldige doorkijkjes in je tuin creëren. Dankzij deze transparante structuur valt er ook meer licht onder de boom en kan je ook onderaan lage beplanting zetten. 

Meerstammige bomen hebben een grotere hoeveelheid blad dan een klassieke boom met dezelfde stamomtrek. Tijdens de warme zomermaanden is het eronder heerlijk vertoeven. Dat dit ruime groene bladerdek bovendien op zichthoogte is, wordt doorgaans ook als aangenaam ervaren. Je kan meerdere meerstammigen samen zetten of verspreid, maar echt schitteren doet hij pas als solitair. Wanneer hij dan ook nog eens ’s avonds belicht wordt, heb je een echte eyecatcher in je tuin. 

Een meerstammige boom heeft dus een resem aan voordelen;  tijd om er eentje aan te planten !

Raadpleeg hier ons assortiment aan meerstammigen en kies diegene die het best bij jou(w tuin) past !  Dit zijn onze favorieten :

1. Amelanchier lamarckii Krentenboompje

2. Cornus kousa Japanse kornoelje

3. Parrotia persica Perzisch ijzerhout

4. Photinia fraseri ‘Red Robin’ Glansmispel

5. Acer palmatum Japanse esdoorn

6. Cercis siliquastrum Judasboom